Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

FAKTA MENGENAI BANGSA YAHUDI (1)

Albert EinsteinSiapa sebenarnya mereka ini? Aku menulis berkaitan perkara ini bukan kerana menyanjung bangsa mereka…tapi cuma untuk memberi tahu kamu semua di luar sana, betapa kecil jumlah mereka ini..tapi mereka masih mampu memegang dunia!

Untuk penegtahuan kamu, terdapat hanya lebih kurang 14 juta orang Yahudi di muka bumi ini; terdapat 7 juta di Amerika, 5 juta di Asia, 2 juta di Eropah, 100,000 di Afrika. Bagi setiap orang Yahudi ada 100 orang Islam(1:100). Namun bilangan mereka ini jika dijumlahkan serta dinisbahkan dengan pengaruh mereka, Yahudi lebih 100 kali berkuasa berbanding umat Islam. Mengapa ini berlaku.Karl Max

Tahukah kaum, Nabi Isa A.S adalah dari bangsa Yahudi. Albert Einstein, saintis zaman moden paling terkemuka dan disebut oleh majalah Time sebagai ‘Manusia Paling Bijak Abad Ini’ ialah seorang Yahudi. Sigmund Freud melalui teori id, ego dan super ego yang merupakan bapa psikoanalisis, juga seorang Yahudi, begitu juga Karl Max, Paul Samuelson dan Milton Friedman.

Selain mereka ramai lagi Yahudi yang menghasilkan “sesuatu” hasil dari kebijaksanaan mereka;

Hadiah Nobel1. Benjamin Rubin memperkenalkan jarum suntikan pelalian.

2. Johas Salk menghasilkan vaksin polio yang pertama.

3. Gertrude Elion menghasilkan ubat melawan Leukemia.

4. Baruch Bkumberg mencipta vaksin Hepatitis B.

5. Elie Metchnikoff memenangi Hadiah Nobel untuk penyakit berjangkit.

6. Bernard Katz memenangi Hadiah Nobel kerana kajian mengenai transmisi neoromuskular.

7. Andrew Schally penerima Hadiah Nobel dalam kajian endorinologi (berkaitan endokrin dari kencing manis).

8. Aaron Beck menemui terapi kognitif (rawatan mental, kesugulan dan fobia).

9. Gregory Pincus membangunkan pil perancang keluarga yang pertama.

10. George Wald memenangi hadiah Nobel bagi kajian mata manusia.

11. Standley Cohen dianugerahi hadiah Nobel dalam kajian embriologi (kajian janin dan perkembangannya).

12. Willem Kollf mencipta mesin dialisis (mencuci) buah pinggang.

13. Stanley Mezor mencipta mikrocip pertama.

14. Leo Szilards membangunkan reaktor rangkaian nuklear pertama.

15. Peter Schultz mencipta kabel gentian optik.

16. Charles Adler (lampu isyarat); Benno Strauss (besi tahan karat); Isador Kisee (sistem suara di pawagam).

17. Emile Berliner (mikrofon untuk telefon); dan Charles Ginsburg (alat pita rakaman).

Untuk pengetahuan kamu sejak 105 tahun, dari 14 juta Yahudi di dunia seramai 15 dozen Hadiah Nobel telah dimenangi oleh mereka, sementara hanya 3 orang dimenangi oleh 1.4 billion umat Islam.

p/s – Umat Islam perlu memiliki ilmu yang cukup, iman yang kuat dan amalkan ilmu yang ada, kalau tidak..selamanya umat Islam akan tertinggal di belakang! Oh..yaaa…umat Islam juga perlu bersatu padu..jika tidak..selamanya akan mudah diperkotak-katikkan

About these ads

3 gerakbalas-gerakbalas

  1. nabi musa pun berketurunan yahudi

    memang betul ada tetrulis di dalam al-quran yang bangsa yahudi adalah bangsa yang terbijak di muka bumi tetapi itu bukan alasan buat umat islam untuk cepat mengalah.

    apa yang pasti, jika umat islam menjadi al-quran sebagai panduan, mungkin umat islam akan menemui jalan menentang mereka.

    Jun 3, 2010 at 4:55 pm

  2. bontot

    depa ni jahat john suka menaya org islam… hmm tapi tula maybe dah ditanam dlm hati mereka sejak dulu lagi supaya menakluki dunia dah menjatuhkan islam…..

    kalu hitler ada lagi abis depa nih… hehehehe tapi xkan nak harapkan hitler jaaaa… umat islam pun patut bersatu jatuhkan yahudi nih…. tapi tula jiran tetangga palestin mcm buat dek jaaaa dengan palestin… pasaipa ek ??? coba ang crita skit buat research skit ??? aku yg xtau nih kot2 leh dapat input dari ang…..

    Jun 4, 2010 at 2:05 am

    • faerrin

      nt aku try wat research..then aku post kat sini..hehehehe

      Jun 4, 2010 at 2:27 am

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 817 other followers