Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

HINA PUASA DAN BULAN RAMADHAN DALAM FACEBOOK

Apalah sudah jadi dengan umat Malayu Islam zaman sekarang. Isu pembuangan bayi tidak habis lagi, kini timbul pula isu hina Ramadhan dan puasa. Dikutuk-kutuknya bulan Ramadhan yang mulia ini sedangkan ramai yang ternanti-nanti dengan kedatangan bulan yang penuh berkat dan kemuliaan. Kenapa jadi begini? Jika kamu enggan atau malas atau tidak mahu berpuasa, itu suka hati kamu. Kenapa perlu dihina dan dicaci sampai begini sekali. Selayaknya kamu elok sahaja diseret di jalanan dengan kuda dengan tanpa pakaian! Diseret keliling malaya dari utara hingga ke selatan. Ingat, kamu bernafas dan masih boleh menjalani kehidupan normal pada masa ini adalah dari nikmat kurnian-Nya.

Sila klik pada gambar untuk imej yang lebih jelas

*Jika anda perasan ada satu statement yang dinyatakan oleh Salleh mengenai tuhan…”Are we praying to the right God”..Agama apakah si Salleh anuti? Lihat pada namanya, tidak mencerminkan perangainya. Masih islamkah dia?

Nampaknya mereka-mereka yang ada di atas iniĀ  sudah pun menutup akaun…Mungkin takut…

p/s – Insaflah wahai manusia!

About these ads

6 gerakbalas-gerakbalas

  1. budak ni kononnya punk rock sangat. tu yang konon tak percaya Allah. hampeh

    Ogos 18, 2010 at 2:58 pm

    • faerrin

      punk rock tak bertempat!

      Ogos 18, 2010 at 4:11 pm

  2. istirghfar panjang aku..wujud sudh makhluk2 ingkar mcm tu kt mesia ni..risau cucu-cicit kita nnt mcm mna plk….moga terbuka iman mereka.

    Ogos 18, 2010 at 4:10 pm

    • faerrin

      kewujudan mereka sebenarnya sudah lama, cuma baru-baru ini sahaja mereka semua semakin berani untuk bersuara. Menyedihkan apabila, orang islam sendiri yang menjatuhkan agama islam. Manusia apakah ini, sedangkan malaikat, jin, haiwan, tumbuhan dan segala mikroorganisma di seluruh alam bertahmid, bertasbih akan kebesaran Yang Maha Esa di bulan mulia, inikan pula manusia?

      Selayaknya mereka ini dihantar tarbiah!

      Ogos 18, 2010 at 4:18 pm

  3. banyak sekali bukti dan contoh bahawa penyimpangan agama berpunca dari amalan hidup songsang yang disokong dengan hiburan keterlaluan. ia menusuk masuk ke dalam diri manusia secara halus dan perlahan-lahan ..
    http://jeffrockers.wordpress.com/2010/08/18/bodohkah-melayu-jumudkah-melayu/

    Ogos 19, 2010 at 1:44 am

  4. desperadol

    dah ramai org camni.baru ni pun aku de terbaca satu post di facebook yang menghina puasa oleh seorg awek..ramai supporter lak 2..akhir zaman dah ni. itulah akibat kalau mak ayah tak beri didikan agama dan hanya mengharap belajar ‘pendidikan islam’ di sekolah. pengalaman aku sendiri pernah mempunyai kawan yang tidak tahu cara dan bacaan solat walaupun dah berumur 22tahun. ada jugak yg tak tahu arak itu haram kerana satu keluarganya minum arak mcm air oren je kat rumah.btol2 dah akhir zaman

    Ogos 20, 2010 at 12:49 am

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 817 other followers