Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

Archive for Jun, 2008

seiri,seiton,seiso,seiketsu,shitsuke..

“entah laaaaa…aku bukan minat pun…”

“nape kao tak minat?? kan ke nanti kao dapat sijil2..karang kao nak apply ape2 senang sikit..tapi nak x nak kao kena gak pegi kursus nih..nih penting nih..”

“yela..yela aku pigi…”

yang aku nak pigi ni bukan kursus nikah kahwin..tapi kursus 5S..harap  maklum..5S..

aku pigi kursus 5s..bertempat di esset, selama 2 hari..banyak..mmg banyak bende aku boleh dapat..ilmu 5s aku semakin tebal, dan aku rase aku da belajar 5s ni tah berapa kali..mungkin aku boleh di gelarkan dewa 5s..tapi tak pe..

“seiri, seiton,seiso,seiketsu,shitsuke”

ni sume dah ade dalam kepala..aku kini di tauliahkan sebgai 5s inspector..hahahahaha

makanan mewah..cukup mewah..uhhhh…

tapi yang tak mewah..poket aku semakin menipis..dgn reger minyak yg dah macam haram..aku rase aku nak tido jek kat opis..tak payah balik umah, nak balik pun seminggu sekali..duit minyak aku boleh save..kalau dulu aku isi minyak rm10 cukup tuk dua hari pergi balik, tapi skang..rm20 pn tak tentu lagi..

aku dah usha gak bawah meja aku, ade ruang yg cukup tuk aku selitkan toto, bantal2 dan selimut..n kalau aku mahukan suasana romantik, aku perlukan sedikit sentuhan eric leong tuk men”casa” impiankan set bilik tido aku kat bawah meja aku..

emm..sedikit penataan cahaya yg agak suram2, romantik dan sentuhan pewangi ambi pur yg menyegarkan akan aku letakkan di sudut tepi mini bilik tido aku..dan jam loceng berbentuk ayam akan aku letakkan bahagaian atas kepala aku..

emmm…aku mahu tido di pejabat..aku akan cube..

kos efektif dan juga lebih berjimat cermat..cis!!

KERAjaan kate suh jimat cermat..tapi depa tak berjimat pun..huh!!

Advertisements

aku kena tag..dan aku tepakse jawab dgn gaya yg penuh malas

Name:syarin sapuan
Sisters: 2
Brothers: 3
Shoe size: 8
Height: 184cm
Where do you live: kajang-semenyih..
Favourite drinks: teh-o ais
Favourite breakfast: roti gardenia kosong, tanpa di cicah air milo
Have you ever been on a plane: yup..o yeah..
Swam in the ocean: long time ago..tapi aku suke berenang2 di kolam renang size olimpik
Fallen asleep in school: of kos laaaa…smpai merah2 dahi..melelh air liur
Broken someone’s heart: aku budak baik
Fell off your chair: pnah
Sat by the phone all night waiting for someone to call: x pernah
Saved e-mails: em
What is your room like:bilikku umpama mc d
What’s right beside you: meja yg penuh ngan kije2
What is the last thing you ate: Nasi ayam UBE
Ever had Chicken pox: darjah 4
Sore throat: aku ade tonsil
Stitches: em..ade kot
Do you believe in love at first sight: aku tak tau
Like picnics: tak
Who was the last person you danced with: no one
Last made you smile: aku da lupe
You last yelled: aku pun da lupe

TODAY DID YOU…

Talk to someone you like: ntah
Kissed anyone: aku x dapat lagi
Get sick: nooooooo
Talked to an ex: tak penah bekapel-epal
Miss someone: err..missied kol ok x
Eat:aku makan sampai kinyang
Best feeling in the world: kewl
Do you sleep with stuffed animals: x penah n x akan buat
What’s under your bed: kayu besbol tuk prepare pukul orang
Who do you really hate 😡 de
What time is it now: 01:20 p.m

RANDOM…

Q: Is there a person who is on your mind right now: ntah
Q: Do you have any siblings: em
Q: Do you want children : em
Q: Do you smile often: nt cakap aku org gile lak

Q: Do you like your hand-writing: ok la
Q: Are your toenails painted: nope
Q: Whose bed other than yours would you rather sleep in:  xde kot
Q: What colour shirt are you wearing: kemeja belang itam, grey (aku kacak)
Q: What were you doing at 7:00pm yesterday : drive balik umah dari opis
Q: I can’t wait till: ———–
Q: When did you cry last: penah ke aku nangis??
Q: Are you a friendly person: sometimes..
Q: Do you have any pets: no
Q: Where is the person you have feelings for right now?: mars
Q: Did the last person you held hands with mean anything to you now?: aku tak tau

Have you ever crawled through a window?: x penah
Can you handle the truth?: maybe
Are you too forgiving?:mungkin
Are you closer to your mother or father?: both
Who was the last person you cried in front of?:no one
How many people can you say you’ve really loved?:my fam..maknenye 7 org…
Do you eat healthy?: tak sgt
Do you still have pictures of you & your ex?: kan aku kate aku aku tak penah kapel
Have you ever cried because of something someone said to you?:aku pening la banyak sgt soklan ni
How often do you go to church?: x penah..n takl akan
If you’re having a bad day, who are you most likely to go? ntah
Are you loud or quiet most of the time?: quiet..
Are you confident?: ok la…

5 things I was doing 10 years ago..
1- panjat pokok
2- panjat tangga
3- maen mercun ,perang ngan lorong sebelah
4- –
5- –

5 things on my to-do list today
1- ntah
2- kemas baju
3- packing
4- kije
5- kije.

5 snacks I enjoy
1- aku
2- x
3- suke
4- makan
5- snack

5 things I would do if I were a billionaire
1- simpan duit
2- melabur duit
3- bli kete
4- modify kete
5- p jihad

5 of my bad habits
1- aku
2- sorg
3- yg
4- baik
5- dan kool

5 jobs I’ve had
1- aku
2- pnah
3- bkerje
4- kat
5- bnyak tempat

5 people i tagged (ske ati kome la ea)
1- Hajar puteri(sile buat~aku tau ko ske)
2- Azrul(aku tidak memaksa)
3- Fairuz mokti
4- nigina
5- faer(aku nk ko update)