Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

pandu dan berhemah..bagus kan?

Kalau di lihat dari kaca mata aku yang berkaca mata ini, mutakhir ini dan juga zaman ini..sudah makin ramai kaum hawa yg mendominasi ruang2 di dunia ini..dan sering timbul dalam hati aku ini..

adakah wanita atau perempuan ini atau juga lebih dikenali sebagai kaum hawa berniat nak menakluki dunia..mungkin ya dan mungkin tidak..

aku tidak pesimis pada mereka, malah jauh sekali bersikap anti-semitik terhadap kaum wanita jauh sekali mencebik akan kejayaan mereka..aku bangga..tapi, aku akan berasa agak sedikit jengkel dan dengkil pabila melihat tatasusila wanita yg sedang @ tika memandu kereta…

“OWWWW…mereka sangat berhati2..sehingga membahayakan pemandu lain”…kate seorang pakcik yang aku temuramah ,minggu lepas..

“kadang-kadang..dorang ni lau nak potong, maen potong jek..signal pun tak bagi..geram aku!” ini kate seorang brader evo lapan yg aku jumpe kat jalan chow kit..

“haaaa…lagi satu..lau nak masuk simpang, maen masuk je simpang, kekadang bukan dorang nampak ke ade orang lain yg da get ready dulu nak masuk simpang..anak mak cik nyaris kna langgar ngan sorang remaja wanita yg bernama lia (bukan nama)..dah la naik kancil turbo, siap pasang radio kuat2 lagik..ish, ish..anak sape la tu”…keluhan dari seorang mak cik yg tak puas hati kerna anaknye nyaris2 di langgar pemandu wanita..

yaaa..aku dapat simpulkan..wanita masih perlukan “guideline” ketika memandu..

“juga jgn minum dan pandu”

minum di pandu lalu mcD tak pe..

8 responses

  1. tak sume pmpn bawak tah pape okek…ade jew lak yg tah pape bile drive..hoh~tak pueh ati..kamu sgt sexist..hoh

    Julai 16, 2008 at 4:08 pm

  2. cuba kau pegi dpn sorang wanita dan kau kata..

    “org pompuan ni kurang cermat masa memandu…”

    mesti kau kena marah dan diorang akan jawab..

    “alah, org laki ni saje je mengaku diorg bagus sgt kat jln raya. laki2 kan ego..”

    Ya! mereka tetap tak kan mengaku yg mereka sangat cuai di jln raya..

    situasi di atas dah bnyk kali aku alami…

    Julai 16, 2008 at 6:51 pm

  3. azrul

    seksis ni… macam anita sarawak..
    aku rasa kereta perlu dihapuskan sama sekali dan diganti dengan jentolak..
    termasuk kereta remote kontrol.. ganti dengan jentolak remote kontrol..
    tapi kete hot weels takpe.. sebab die kool..
    kete kebal aku tak tau, sebab aku tak pikir lagi..
    lagipun aku merepek je ni…

    cube ko bayangkan…. federal haiwei penuh ngan jentolak!
    wau, pasti menarik tertarik the bomb kan?

    Julai 17, 2008 at 11:06 am

  4. jentolak yang mana satu erk?
    yang giling jalan tu ke yang kat sawah tu?

    Julai 17, 2008 at 12:57 pm

  5. Ain

    Faerrin~ bn reaalllly long, huh? Apa cite skang? Keje dah?? (lama dh x bc blog ko…)

    Ogos 13, 2008 at 3:48 pm

  6. shinja

    hmm dh lama rs nya aku xbwk keta kt Malayisa..Ha kt sini arab bawak keta laju2.Memang aku tabik spring la kn,dorg ni bawak keta punya la cukup2 pro.Hai xtau la nk jelaskn cmne kn,tp dorg ni memang bertabiat suka main hon.Suka sangat la hon sana sini.Dah la honya de yg bunyi lain2.Pastu dengan jalannya yang xberline.Serius aku katakan dorg ni jarang sgt2 la xcident.Kalau sekali xcident,peh mula la riuh,masing2 turun tengok2..

    September 22, 2008 at 12:39 pm

  7. pyejal

    blk kg dgn b’hemah..jgn lupa raya ghumah gue’.

    September 27, 2008 at 5:51 am

  8. uuu…ade je guys yang tak signal….banyak kali kali jugak jumpe…lagi2 taxi…

    tp memang selalu fault made by women driver…i admit it…

    Januari 13, 2009 at 12:36 pm

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s