Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

TE CO

Suasana petang yang tak berapa nak tenang, lalu lintas yang sesak, penuh dengan kereta, van, motor dan lori. Masing-masing mau cepat nak pulang ke rumah, masing-masing nak laju dan dah lupa cara nak memandu dengan berhemah dan beretika.

“mao cepat ke rumah mao rehat”

“mao cepat ke rumah mao tido”

“adus, aku ade date petang ni..maaf undang-undang jalan raya, aku lebih pentingkan awek aku, dari aku ikut peraturan, lebih baek aku memandu kereta lebih daripada biasa”

Lupekan pasal kereta dan segala kesesakan lalu lintas dan etika pemandu-pemandu Malaysia, mereka lebih pro dari Alex Yoong, mereka lebih lincah dari “the pocket rocket boy” Azizul Hasni Awang.

Petang tadi aku ke tesco, aku parking baek ja kat sebelah kereta myvi modified. cun, mantop dan meletop..aku terpikat, nak2 yang bawak awek lak tu, bole tahan..jarang ade pompuan yang buat kereta, lagi2 gadis bertudung ala2 yuna berbaju kurung biru macam minah petang tadi. Sudah, lupekan pasal pompuan dan myvi tu, aku cume nak ulas sedikit pasal kes petang tadi.

Aku rase “budak-budak baru nak naik” kat Malaysia ni dah bosan agaknye dengan seni-seni biasa sekarang ni, mungkin mereka lebih sukakan nilai-nilai seni yang lebih abstrak, dan bukannye terlalu kontemporari. Bagi budak-budak ini, unsur musnah, punah dan hancur perlu diterapkan dalam setiap benda yang ada didepan mata mereka ni.

Aku terpandang satu signboard TESCO, yang sepatutnya tertulis dan tertera tulisan “TESCO” tapi yang tinggal hanya TE CO.

“Bro, aku rase tak lama lagi TESCO nak rebranding dorangnye jenama lah, cube ang p tengok kat sign bord depan TESCO sane..da tinggal TE CO je bro”

“Hahahahahahaha, TE CO? ape bende tu bro…”

“weh, tu ok lagi..cube ang bayangkan BANDAR SUNWAY, ang buang huruf N tu, tak ke jadik BANDAR SU WAY aka SUWEI..”

“aku rase la bro, budak-budak nakal yang buat ni, lau dorang tak nakal, dorang tak buat ni”

“mungkin nakal dan bijak jugak bro”

 

 

Advertisements

One response

  1. Giant segamat dah hilang huruf T
    jadi GIAN…
    tmpt mat gian lepak…

    tak tau la dah dibetulkan atau tidak…

    Oktober 7, 2009 at 4:56 pm

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s