Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

KAO MENEMBAK ATAU KAO DITEMBAK..PILIH ANTARA DUA (2)!!

Menjadi kegilaan dan kepuasan terjelma..itulah yang aku dapat ungkapkan untuk paintball, mana tidaknya, kao akan dapat rasekan satu situasi dimana kao akan menembak dan juga ditembak!! Dengan selaras “marker” dan “mask”, dan diberikan sejumlah “pallet” berwarna biru, dan “body protection” kao sudah bersedia beraksi. Seolah-olah kao ni adalah dari satu pasukan komando elit yang akan beraksi untuk menumpaskan pengganas. Serius!!

Sebelum permainan bermula, marshall akan memberikan arahan….

“Barrel Socks Off”

Tanpa was-was, kao kan lepaskan barrel socks tersebut..dan menunggu arahan seterusnya..

“Safety Pin Off”…..

Diwaktu itu…perasaan kao akan berdebar-debar..adrenalin tiba-tiba akan mengalir deras, medula oblongata, sereberum dan serebelum terus-terusan bergerak dan berfungsi lebih daripada biasa, dan diwaktu itu kao tahu yang permainan akan bermula…..

“Game On!!!!”

Yaaa…..permainan telah dimulakan, kao tanpa berfikir panjang akan terus berlari mencari tempat perlindungan, sambil memerhatikan gerak-gerak rakan-rakan dalam kumpulan kao, kao juga perlu mengawasi dan mencari, memerhati dan menganalisa gerak-geri musuh..lalu kao akan bertindak balas melancarkan serangan, tapi awas….silap percaturan..kao yang akan ditembak!

Diam-diam kao menyorok di salah satu “bunker” yang ada, kao menjadi penembak hendap, satu persatu musuh kao berjaya tumbangkan, dan kao leka sehinggakan pallet yang ada hampir habis digunakan, tapi jangan panik..lebih baek kao guna taktik “diam membisu seribu bahasa”..maka, kao akan lebih berjimat dalam penggunaan pallet.

Permainannya mudah..kao perlu tewaskan musuh, tawan bendera dan menyelinap ke kem musuh, dengan itu..kumpulan kao diisytiharkan pemenang..Baru je tadi aku dan rakan-rakan bermain permainan ini, dan ianya menjadi kegilaan buat aku dan rakan-rakan.

“err…naim, bila nak maen lagi nih?”

“nanti la jon…next month kaaaa…ka kita nak maen setiap minggu?”

“eh, tak kan lah setiap minggu..kopak la bro..kita maen setiap bulan pun ok, paling tidak sebulan sekali, dua kali seminggu pun ok…pa kata pasni kita try maen kat ulu yam, lepaih maen kita p lepak air terjun..masyukkkkk…”

“ok jugak tu..nt kita try la p sana..hehehehehehehe, apa lagi naim..kao kan ketua projek…jalan!!!”

“CHANTEEEEKKKKK!!!!”

p/s- daripada maen game counter-strike ka, apa kaaa, yang dok depan komputer tu…baek angpa soma try maen paintball nih..lagi CARA!!!

Advertisements

2 responses

  1. desperadol

    safety pin off la bro..hehe

    April 12, 2010 at 4:40 am

    • faerrin

      saje je test market…(walhal terlupa!!!)

      April 12, 2010 at 5:47 am

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s