Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

PILIHANRAYA KECIL HULU SELANGOR, INILAH MASANYA!!

Hari ahad, bertarikh 24 April 2010 merupakan tarikh keramat dan penentuan bagi penduduk Kuala Selangor.Seramai 63,701 pengundi di kawasan Parlimen Hulu Selangor akan mengundi hari ini bagi memilih sama ada calon Barisan Nasional (BN), P Kamalanathan atau calon Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Zaid Ibrahim sebagai Ahli Parlimen baru kawasan itu.Daripada jumlah itu, 52.7 peratus ialah pengundi Melayu, Cina 26.3 peratus, India 19.3 peratus dan 1.7 peratus lain-lain, akan menunaikan tanggungjawab di 46 pusat pembuangan undi. Seramai 799 pengundi pos melaksanakan tanggungjawab pada Khamis lalu.

Jika diikutkan, pilihanraya ini akan melibatkan pertandingan empat penjuru tetapi dua calon dari Bebas telah menarik diri di saat-saat akhir dan menyatakan sokongan terhadap calon dari BN (piiiiraahhhh….tarik diri sebab apa..mesti ada udang disebalik mee)

Pilihan raya kecil itu diadakan berikutan kematian penyandangnya daripada PKR, Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad akibat barah otak pada 25 Mac lalu. Kawasan itu mempunyai 64,500 pemilih berdaftar yang terdiri daripada 63,701 pengundi biasa dan 799 pengundi pos.

Pelbagai taktik dan teknik telah digunakan untuk menarik pengundi oleh kedua-dua belah pihak sama ada dengan ceramah dan sebagainya. Ramai orang-orang besar bagi kedua-dua belah pihak hadir untuk memnerikan sokongan kepada calon, tutut kelihatan Pak Jib dan Mak Mah, Tok Nik, Pak Rais dan lain-lain.

Adalah diharapkan penduduk di kawasan tersebut dapat menjalankan kewajipan untuk mengundi, dan undilah calon yang benar-benar berjiwa rakyat, calon yang benar-benar memberi perhatian akan penduduk di kawasan tersebut.

p/s – Undi adalah rahsia, tunaikanlah kewajipan jangan menyesal di kemudian hari pulak!!
err….kita lihat keputusan malam ini..lihat, siapa yang kena!!!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s