Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

PENUBUHAN MALAYSIA; PERANCANGAN AMERIKA SEJAK 1889?

Artikel ini, aku dapat di facebook. Tidak pasti adakah ini adalah hasil dari penulisan dan kajian dari pemilik akaun fb tersebut atau adakah ianya dari pandangan mana-mana pihak Mahu tengok, sila klik sini atau baca sahaja. Aku mahu kongsikan bersama kalian semua.

1) kajian yang telah dijalankan oleh UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA dari Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polis kata nama MALAYSIA sudah ada pada tahun 1889 lagi.. perancangan penjajah barat memecah-belahkan dan melemahkan dunia Melayu sudah beratus-ratus tahun dirancang oleh FREEMASON! (buka spoiler untuk tengok gambarnya)

2) Kritikan perancangan penubuhan negara MALAYSIA pada tahun 1937 oleh penasihat luar USA Rupert Emerson yang membentangkan kertas kerjanya di HARVARD UNIVERSITY!.. 10 tahun selepas batu asas FREEMASON (gerakan sulit yang diasaskan oleh Yahudi) diletakkan di Northam Road di Pulau Pinang.. semasa perletakan batu asas FREEMASON tu pada tahun 1927, Rupert Emerson baru sahaja menjawat jawatan professor di Harvard University.. USA panggil dia “specialist on nationalism in Asia” mungkin salah seorang ahli kuat FREEMASON ni.

3) Aku rasa macam nak menangis je bila jumpa benda ni semasa aku cari mengenai sejarah sebenar penubuhan negara MALAYSIA dan INDONESIA, ia bermula ketika aku berasa amat hairan kenapa FILIPINA suatu ketika dahulu pernah nak klaim nama MALAYSIA, sebelum Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura dapat dulu dulu nama MALAYSIA.

Utusan Malaysia 29 Julai 2009
4) Rupa-rupanya perancangan negara MALAYSIA sudah ada kertas kerjanya beratus tahun sebelum diisyhtiharkan “merdeka”, dan yang amat jelas ialah kertas kerja penubuhan negara MALAYSIA serta kritikannya di HARVARD UNIVERSITY pada tahun 1937 oleh Rupert Emerson yang merupakan PENASIHAT LUAR USA pada ketika itu serta professor of political science and international relations in Harvard University (gambar disertakan)5) dokumen rahsia USA mengenai penubuhan negara Malaysia bertajuk seperti dibawah telah dibuang oleh USA di dalam website rasmi dia setelah artikel mengenainya diterbitkan di Universiti Teknologi MARA…. kuat betul perisik CIA ni. “Foreign Relations, 1964-1968, Indonesia; Malaysia-Singapore; Philippines.Editor: Edward C. Keefer General Editor: David S. Patterson, United States Government Printing Office, Washington, 2001.

6) Dato Onn Jaafar : pengasas Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (PEKEMBAR), tulisan asal ڤرتوبوهن كبڠسأن ملايو برساتو atau nama sekarang telah diInggeriskan menjadi United Malay National Organisation(UMNO) atas sebab British mengharamkan semua parti yang tidak diInggeriskan.

Di fitnah teruk oleh bangsa sendiri

7) Ucapan terakhir Dato Onn Jaafar sebagai Yang DiPertua UMNO pada 26 Ogos 1951:

“Oleh kerana saya mempunyai beberapa peluang dapat melihat sesuatu gerak langkah, sesuatu perbuatan atau cadangan yang hendak dijalankan di Tanah Melayu ini; langkah-langkah dan perbuatan yang mendatangkan kebimbangan kepada diri saya sendiri.

…saya dapat peluang itu oleh kerana dapat melihat tempat2 yang tidak dapat dimasuki kebanyakkan orang. (adakah Dato Onn Jaafar sudah berjaya masuk ke dalam salah satu loji FREEMASON di Tanah Melayu ketika itu?) Melihat gerak langkah dan cadangan-cadangan yang hendak didatangkannya ke atas Tanah Melayu ini.

Malang mulut saya tertutup, malang saya berkata mulut saya ini tertutup tidak dapat menzahirkan kepada umat Melayu Semenanjung ini apa yang diketahui oleh saya dalam masa menyempurnakan pekerjaan2 dan tanggungan saya itu…“

rujukan : (Mohamed Abid, 2003, muka surat 191-192)

penubuhan salah satu loji FREEMASON oleh penjajah pada tahun 1927 di Pulau Pinang, upacara perletakan batu asas

antara bangunan FREEMASON di JOHOR (perhatikan betul2 apa dia tulis di peti suratnya dan lambangnya)

7) Gagasan USA tentang Malaysia sepertimana yg dihasratkan Rupert Emerson (kemungkinan besar ahli FREEMASON) menjadi kenyataan pada tahun 16 September 1963 bilamana Singapura, Tanah Melayu (atau suka dikenal sebagai Malaya), Sabah dan Sarawak bersama-sama menubuhkan Malaysia. Brunei di saat akhir, menarik diri daripada menyertai Malaysia, dan kekal dibawah naungan jajahan Inggeris hingga ke tahun 1984. manakala Singapura pula menyertai Malaysia setakat tahun 1965.

8) Pendokong gagasan Nusantara Melayu Raya seperti Lim Chin Siong dan Said Zahari yang menentang penubuhan Malaysia sebagai projek kolonial A.S, juga beranggapan Singapura sememangnya sudah menjadi bahagian Tanah Melayu, tidak timbul persoalan tentang Singapura masuk Malaysia. Kita tidak akan semudahnya melupakan derita suatu pengorbanan cita2 masa lalu yg gagal. Perlembagaan rakyat dan gabungan Putera AMCJA, perang anti British darurat, dan kemerdekaan, Barisan Sosialis dan penangkapan ISA terhadap hampir kesemua wakil rakyat Parti Rakyat dan Parti Buruh, Adun, Ahli Parlimen, Ahli Pihak Berkuasa Tempatan, juga pemimpin bahagian dan cawangan, pengharaman pilihanraya majlis tempatan atas kemenangan hampir seluruh kerusi kepada Barisan Sosialis. Presiden Pas, Dr Burhanudin Al-Helmy juga turut merengkok di dalam ISA atas tuduhan kununnya menentang penubuhan Malaysia. Hal ini ditulis Pak Said Zahari, yang dipenjara ISA oleh Lee Kuan Yew di Singapura, selama 17 tahun tanpa bicara, dalam buku memoirnya “Meniti lautan gelora.”

9) Jadi bukan Tunku Abdul Rahman lah yang mencipta nama Malaysia. Jika begitu tertipulah kita gamaknya. Dan sudah tentunya juga mereka inilah yang telah mencatur dan mengatur (indirect rule) siapa yang patut memerintah dan generasi yang bagaimana patut dilahirkan oleh negara Malaysia itu kelak.

10) Realitinya, Dato’ Onn sudah dapat mengesan perancangan ‘mereka’ itu sedari awal lagi, malangnya orang UMNO telah dibutakan oleh dakyah barua British dan agen2nya sehingga ke hari ini. Akhirnya Dato Onn pula yang dihina dan dituduh talibarut British. (Mohamed Abid, 2003, p189)

11) sesuatu yang besar pasti berlaku selepas era pemerintahan Najib Tun Razak kerana pencaturan Perdana Menteri Malaysia telah berakhir!

R – Tunku Abdul Rahman

A – Tun Abdul Razak

H – Tun Hussein Onn

M – Tun Dr. Mahathir Mohamad.. (Musa Hitam bertanding tapi kalah kepada Dr.M M)

A – Abdullah badawi (Anwar Ibrahim dipenjarakan atas tuduhan liwat/sodomi)

N – Najib Tun Razak (seperti menang tanpa bertanding kerana tiada lagi orang ada nama N)

12) “Kerajaan telah memilih Perang Besar” (sekarang namanya PUTRAJAYA).. sumber rasmi petikan ucapan ini : http://www.pmo.gov.my/ucapan/?m=p&p=mahathir&id=1692

mengikut perancangan ILLUMINATI.. di mana FREEMASON telah bergabung dengannya.. Perang Dunia Ketiga mesti dijalankan disebelah Timur Dunia untuk membentuk New World Order : 1World Government, perhatikan huruf G dalam logo FREEMASON, ia merujuk kepada Government!

“…sent them away from his son Isaac to the land of the east.”

(Genesis 25:6 New International Version)

14) mengikut ramalan orang Yahudi berfahaman zionis yang sekarang sedang menguasai negara Israel serta parlimen USA (ditubuhkan oleh salah satu sayap gerakan mereka iaitu FREEMASON yang selepas itu sudah bergabung dengan gerakan Yahudi satu lagi dinamakan ILLUMINATI).. Keturunan dari Keturah/Quntura/Ketura iaitu isteri ketiga nabi Ibrahim selepas Hajar dan Sarah, akan mencabar kekuasaan mereka pada ketika dunia hampir kiamat dan Imam Mahdi atau nama lainnya Messiah akan lahir di Timur Dunia, sebelumnya Allah menurunkan Nabi Isa atau nama lainnya Jesus kembali ke bumi untuk membanteras Dajjal yang akan mengaku dia adalah tuhan sebenar, padahal dia menipu (aku pernah baca bahawa dia adalah Samiri pada zaman Nabi Musa atau nama lain Moses yang Allah panjangkan umurnya hingga ke hari kiamat, setelah dia mengintai Nabi Musa yang dipanggil menghadap Allah, dia mengumpul bekas laluan malaikat jibril atau nama lain Gabriel, lalu dia mencipta “tuhan” berbentuk LEMBU yang diperbuat dari emas yang dikumpul dari seluruh kaum Yahudi dan selepas dia mentaburkan sisa-sisa tapak malaikat Jibril itu, tiba2 boleh bergerak dengan cergas untuk beberapa saat dan dia menyesatkan kesemua kaum Yahudi dengan mengatakan LEMBU EMAS, “lembu suci”, “holy cow” itu adalah tuhan… cerita ini ada dalam Al-Quran dalam surah Al-Baqarah, dan ajaran Samiri ini kemungkinan besar dia adalah Dajjal dan masih menjadi kepercayaan kuat pengikut agama Hindu yang tamadun besar mereka bermula di Sungai Indus di India)

15) dengan kepercayaan kuat Yahudi ini yang percaya bahawa suatu bangsa keturunan dari isteri ketiga Kunturah /Quntura/Ketura ini akan mencabar dan mengalahkan mereka, kebanyakan negara kuasa Timur cuba dilemahkan dan dipecahkan manakala kuasa barat cuba dikuatkan.. dunia Melayu dipecahkan kepada paling kurang enam negera – Malaysia, Indonesia, Filipina, Singapura, Brunei dan Timor Timur.. dunia Cina dipecahkan kepada China, Taiwan, Macao, Hong Kong.. dunia Korea dipecahkan kepada Korea Utara dan Korea Selatan.. cubaan menguasai Vietnam.. serta dibom teruk negara Jepun dan dibina pangkalan tentera termaju USA di Jepun, Filipina pelbagai lagi negara di seluruh dunia ini serta serta diberi bantuan ketenteraan melampau kepada Singapura (perhatikan sistemnya hampir sama dengan Israel semasa Israel menang peperangan 6 hari dalam hari dengan negara2 Arab) serta dihantar Jeneral Israel mereka mencatur strategi ketenteraan Singapura.. Lee Kuan Yew namakan mereka sebagai The Mexican.. serta dibinanya fahaman politik2 didunia ini seperti komunis dan sossialis moden yang pengasasnya sama iaitu Karl Marx yang berbangsa Yahudi, serta mahu seluruh dunia mengamalkan demokrasi yang juga sistem asasnya adalah rekaan Yahudi juga, juga dilagakan USA dan RUSSIA yang terletak disebelah timur dunia.. dan diciptanya GOOGLE dan FACEBOOK yang pengasasnya juga adalah Yahudi serta dibelinya YOUTUBE dan juga dikuasai kebanyakan media-media utama dunia, diasaskan juga HOLLYWOOD serta diasaskan kebanyakan syarikat2 studio perfileman di USA untuk pengaruhi seluruh dunia yang dinamakan GLOBALIZATION.

16) antara perkara yang amat menghairankan juga macam mana Anwar Ibrahim boleh menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia dengan amat cepat serta boleh pula dia rancang strategi Foundation For Future (sebuah pertubuhan yang sengaja direka oleh USA dan Yahudi untuk merancang politik di Asia) dan berkwan amat rapat dengan Paul Wolfowitz (perancang utama peperangan di Iraq dan Afghanistan).. manakala Najib seperti mengungkapkan misi utama ILLUMINATI atau FREEMASON ini 1World Government : New World Order.. serta pilihanraya Malaysia dulu semasa era pemerintahan Abdullah Badawi diadakan bertarikh “13” (suatu nombor keramat bagi pengikut FREEMASON dan ILLUMINATI).. dan apakah pentingnya nombor “7” dalam FREEMASON? bubuh batu asas FREEMASON di Pulu Pinang pada tahun 1927, perancangan dan kritikan penubuhan negara Malaysia pada tahun 1937 dan pengingsyhtiharan “kemerdekaan” negara Malaysia pada tahun 1957..

LUCIFER show 1World Government sign..

17) fahaman FREEMASON, ILLUMINATI, ZIONIS ISRAEL..

They (no matter what race) who sold their soul to the ‘MASTER‘ to do all the above will be given the power:

a. to induce spiritual blindness

b. to convince

c. to convert

d. to corrupt

……..

politik dunia ini semuanya seperti sudah dirancang semuanya oleh FREEMASON dan bangsa YAHUDI.. di facebook tulis “what are you thinking” dan google sebenarnya ada satu pangkalan data khas serta graf dan macam2 lagi untuk mengetahui mengetahui apa sebenarnya manusia suka cari di internet… semuanya adalah perancangan yang amat rapi!

p/s – Sedang membaca buku “The Hidden Hand of Iblis ( an anatomy of evil) ; The Hidden Hand Of The New World Order”

15 responses

  1. armadrafar

    Bahan bacaan yang ku tunggu akhir nya
    muncul semula…
    harap ade sambungan…

    November 7, 2010 at 4:57 pm

  2. Pingback: FREEMASON DI MALAYSIA;SATU PENGENALAN « PANDANG-pandang

  3. sukor bakar

    terima kasih atas info ini.

    November 20, 2011 at 12:10 am

    • faerrin

      Sama-sama, boleh kongsikan jika mahu…

      November 20, 2011 at 4:53 am

  4. imanrezaly

    there’s a lot of things we have to discover, thanks for the information🙂

    Disember 24, 2011 at 4:36 am

  5. Melia Wahman

    13/5/1969-Perang Darurat
    31/8/1957-Malaysia Merdeka

    13+31=44,Obama adalah presiden USA yang ke-44.

    11/7/2011-Rusuhan bersih
    11/9/2001-WOrld Trade Centre musnah

    Februari 20, 2012 at 7:34 am

  6. Melia Wahman

    6/12- Tunku Abdul Rahman meninggal dunia
    6/7-George W Bush lahir

    Februari 20, 2012 at 7:35 am

  7. Ramen Hasniran

    where can I get the book you are reading? “The Hidden Hand of Iblis ( an anatomy of evil) ; The Hidden Hand Of The New World Order” email me yeah at ramenhasniran@gmail.com

    Februari 25, 2012 at 3:39 am

  8. FilzaHusna

    really interested with your blog. Harap dapat bagi lagi byk info in the future🙂

    Mac 7, 2012 at 8:31 am

  9. yuri142

    Menarik.

    Mei 28, 2012 at 6:52 pm

  10. emmert

    Benar perancangan perancangan freemason dan illuminati sedang melata diseluruh dunia. Boleh share sebarang perkembangan terkini berkenaan isu ini dr masa ke semasa tak? Tuan boleh melihat 51 siri dokumentari bertajuk the arrivals di youtube untuk melihat sejauhman mereka telah bertindak diseluruh dunia. Terima kasih

    Julai 7, 2012 at 1:00 am

  11. Baca lagi lagi fasal Dajjal menggunakan Media Massa Elektronik dan Internet untuk menyesatkan manusia di sini:-

    https://www.facebook.com/notes/danial-ieman/dajjal-muncul-setelah-keringnya-tasik-galilee-di-israel-dan-bermulanya-tanda-kia/10150743042344878

    Ianya adalah himpunan video-video yang menunjukkan bukti-bukti yang diperolehi oleh Hashem dan Archenair dalam penjelajahan mereka di seluruh dunia termasuk juga di Malaysia.

    Penjelajahan ini juga dijalankan bersama-sama kajian mereka dalam menjejak kewujudan Dajjal serta jejak-jejak yang ditinggalkan mereka.

    Baca dan tonton video-video yang diorang hasilkan setelah bertahun mengkaji tentang pergerakan Dajjal dan kuncu-kuncunya.

    Julai 12, 2012 at 3:51 am

  12. asalamualaikum..aq sebenarnya ingin kepastian …admin blog ni tulis yang semua politik didunia telah dirancang oleh freemason n dunia kini dikawal oleh mereka..tapi kenapa mereka x halang maklumat tentang perancangan freemason dr tersebar internet..bkn ker internet nie dikawal oleh mereka (freemason)..n kalau betul ianya satu organisasi rahsia kenapa cerita tentsng mereka bnyak diinternet..bukan kah sepatutunya menjadi rahsia..n yotube.google.facebook.yahoo.microsoft .apple semua ini berasal dari amerika…dan diatas admin tulis maksud tersirat dalam mata wang usa..ok kalau bergitu knapa sume maklumat tentang freemason ini boleh didapati di google,youtube,msn, dll…sepatutnya jika sesuatu perancangan rahsia ingin dijalankan pasti semua maklumat x akan terbongkar…pasti google.yahoo.da block or deleted data tentang blog admin di data mereka(google.yahoo)..nie just search freemason new world order,yg berkaitan ngn mereka mesti keluar,,even siap bagi suggestion word lagi bile search kat google..nie cerita tentang micheal jackson, f kennedy (presiden amerika) dibunuh bb mereka ingin bongkarkan rahsia freemason admin sihat lagi x skang??..camne ngn beribu ribu blogger kat luar sana ,youtuber yg macam blog nie ingin membongkar kan muslihat freemason …. ade ker admin dapat sebarang black mail.yg nk bunuh admin. ??

    aq harap ade sesape bagi jawapan tentang pertanyaan aq nie??n harap admin yg reply..

    aq bukan n mempertahan kn mereka yg nk musnahkn bumi nie atau ape2 niat buruk..aq suma nkk kepastian jee..
    peace no war🙂
    assalamualaikum🙂

    Ogos 15, 2012 at 3:50 am

    • faerrin

      Salam Ramadhan dan Salam Aidilfitri Saudara Nik,

      Apapun adakah saudara sudah baca penuh artikel ini? Untuk makluman, artikel ini saya perolehi dari facebook dan tampalnya disini untuk perkongsian bersama. Jika mahu terima, terimalah. Jika tidak pun tak mengapa. Biasalah ada yang percaya, ada yang tidak juga ada yang tak ambil endah dan tak ambil pusing. Masing-masing ada hak dan pendapat tersendiri ye tak?

      Cerita mengenai percaturan di dunia ini oleh “tangan-tangan” ghaib adalah melalui kajian oleh para pengkaji teori konspirasi dan untuk makluman saudara banyak dari “cerita-cerita” ini tidak dicatit di dalam sejarah dunia kerana ianya disorokkan oleh orang-orang tertentu. Perlu diingat, sejarah dan teori konspirasi adalah satu yang berbeza. Jadi, bagaimana cerita-cerita DI SEBALIK kerja-kerja “tangan ghaib” ini semakin popular dan dengan mudah boleh didapati di internet? Sebagai contohnya Teori pembunuhan Presiden J. F. Kennedy dan juga Cerita di sebalik pengeboman Menara WTC di USA dan banyak lagi? Jawapannya mudah.

      Manusia zaman sekarang sudah buka minda dan mata juga sudah begitu ramai pengkaji teori konspirasi yang berani mendedahkan rahsia-rahsia di sebalik cerita ini.

      Saudara juga boleh rujuk dengan banyak karya-karya yang dihasilkan oleh mereka yang jujur dan berani. Sebagai contohnya, boleh rujuk kepada buku yang sudah pun saya baca dan miliki(kecuali nombor 7&8, dipinjam dari rakan) .

      1-The Hand Of Iblis (The Hidden Hand Of The New World Order) karya Omar Zaid (Jika tak silap saya beliau merupakan pensyarah di UIA, betulkan saya jika salah).
      2-Art of Deception, karya Jerry D. Grey (beliau merupakan bekas angkatan tentera USA dan telah memeluk Islam, kini menukar kerakyatan USA kepada kerakyatan Indonesia dan menetap di sana)
      3-Konspirasi Yahudi (Perang & Penaklukan) karya, Sabaruddin Hussein
      4-Agenda Yahudi Menakluk Dunia, karya Sabaruddin Hussein
      5-Rothschilled Yahudi Kepercayaan Dajjal, karya Ibnu Yaacob terbitan Moon Media
      6-Rahsia Simbol Yahudi, karya Ibnu Yaacob terbitan Moon Media
      7-Illuminati, The Cult that Hijacked The World, karya Henry Makow
      8-International Jew-Sir Henry Ford
      9-Musuh Rahsia, Menyingkap Kisah dari Al Quran, Taurat dan Injil karya Rosli Husin

      Juga boleh rujuk pada video2 di Youtube…

      1-The Arrival
      2-The Divine Book
      3-Solomon Tample
      4-Slavery By Consent

      Jika mahu menjawab persoalan saudara memang agak sukar, tapi lebih elok saudara cuba dapatkan maklumat sendiri seperti mana yang saya syorkan di atas.

      Wallahu’Alam…

      Sekian, terima kasih

      p/s -Harap berpuas hati. Saya juga bukan pakar mengenai hal ini. Cuma amat meminati hal-hal sebegini dan pada pendapat saya ia penting untuk kita ambil berat dan ambil tahu.

      Ogos 15, 2012 at 5:24 am

    • ank yg bru belajar

      Hai,slm prkenalan,,,,pernah tgk america book of secret? Skrg da d tygkan d astro,,knapa america bgtau rahasia mereka? Sebab x da lg negara yg boleh melawan mereka krna mereka sdh cukup siap untuk segala2nya,,,,,,
      Begitu jg dgn freemason mereka sdh cukup siap untk menjlankn rencananya, hanya menunggu masa,🙂

      Februari 16, 2013 at 5:29 am

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s