Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

PIRAMID, ALL-SEING-EYES, OKULTISME SATU PENDEDAHAN

Piramid dan All-Seings-Eye’s adalah satu fakta yang paling menarik perhatian di dalam pengkajian simbol dalam teori konspirasi. Lihat sahaja pada wang kertas dolar Amerika ianya adalah fakta “ultimate” bagi teori konspirasi. Dengan itu, kita ada alasan yang baik untuk kita buktikan kepada masyarakat dunia tentang kewujudannya dan pada masa yang sama mereka mendedahkan siapa konspirator atau diri mereka sendiri, di mana mereka berada dan ke mana mereka ingin pergi. Fakta bahawa “Great Seal” adalah sebuah kitab kultus dan Masonik agung, terbukti dengan tulisan-tulisan para Paderi Besar sendiri dan telah didokumentasikan. Mari kita lihat makna esoteris dan penggunaannya dalam logo syarikat dan juga erti di sebalik penciptaan dan penggunaanya di seluruh dunia.


Tidak ada simbol lain yang terwujud begitu sempurna dari “Ocult” yang berakar umbi di Amerika. Piramid Agung dan “All seing Eye” dicetak tepat di mata wang dan digunakan dalam banyak logo syarikat. Hal ini dapat memberi kamu gambaran mengenai siapa yang mengawal dunia kewangan.

Pertubuhan Sulit dan peranannya di Amerika Syarikat

Pertubuhan Sulit (iaitu Rosicrucian, Freemason dan Illuminati) hidup dengan ideal dalam demokrasi barat melalui Abad Pertengahan dan diam-diam merancang kebangkitan di dunia Barat melalui pertauran untuk mewujudkan “New World Order”.

Baca penyataan di bwah ini.

“For more than three thousand years, secret societies have labored to create the background of knowledge necessary to the establishment of  an enlightened democracy among the nations of the world.”
-Manly P. Hall, Secret Destiny of America -Manly P. Hall, Secret Destiny of America

Sir Francis Bacon, seorang ahli falsafah Inggeris, negarawan, ilmuwan, peguam, ahli undang-undang, penulis dan merupakan Grand Master Freemason moden pertama telah menulis pada tahun 1623 “Atlantis Baru” di mana ia membayangkan Amerika sebagai tanah yang ditetapkan dan diperintah oleh falsafah Rosicrucian. Buku ini menghuraikan kesucian tanah di mana institusi-institusi ilmiah dan falsafah akan didirikan dan pusat memerintah berteraskan konsep kefalsafahan bertunjangkan satu arah (menyongsang) akan diwujudkan.

Dalam bentuk sebuah perjalanan khayalan, lembaga Bacon petanda Amerika banyak dipengaruhi oleh falsafah ghaib.

Bangsa Amerika baru (moden) juga di bawah pengaruh Illuminati, pemerintah okultisme Eropah iaitu Winston Churchill dianggap kekuatan tersembunyi di balik Revolusi Perancis. George Washington membahas pengaruh mereka di Amerika di sebuah surat yang ditulis pada tahun 1798.


Surat yang ditulis oleh George Washington tentang Pertubuhan rahsia di Amerika

Transkrip:

Mount Vernon, 24 Oktober 1798.

Revd Sir: I have your favor of the 17th. Revd Sir: Saya punya bantuan anda 17. instant before me; and my only motive to trouble you with the receipt of this letter, is to explain, and correct a mistake which I perceive the hurry in which I am obliged, often, to write letters, have led you into. It was not my intention to doubt that, the Doctrines of the Illuminati, and principles of Jacobinism had not spread in the United States. On the contrary, no one is more truly satisfied of this fact than I am.

Seperti yang boleh kita lihat, George Washington mengakui pengaruh rahsia dari Illuminati dalam membentuk Amerika Syarikat dan menyatakan bahawa “tidak ada yang benar-benar puas dari sumber fakta ini” selain daripada dia. Ini seharusnya tidak mengejutkan, perlu diingat bahawa Washington dianggap salah seorang Freemason paling penting dalam sejarah Amerika.

“Washington sebagai seorang Freemason”

Perhatikan All-Seings-Eye dari “Artifak Agung”

Banyak “pelakon-pelakon” lain dalam revolusi Amerika yang berdiri di sebalik Mason. Lihat senarai nama di bawah

20 NAMA BESRA REVOLUSI AMERIKA

 • John Adams –Bercakap baik Freemasonry – pernah menyertai
 • Samuel Adams – (Prinsip persatuan Hancock, Revere & Mason lain
 • Ethan Allen – Mason
 • Edmund Burke –Mason
 • John Claypoole – Mason
 • William Daws – Mason
 • Benjamin Franklin – Mason
 • Nathan Hale – Tidak ada bukti Sambungan Masonik
 • John Hancock – Mason
 • Benjamin Harrison – Tidak ada bukti Sambungan Masonik
 • Patrick Henry –Tidak ada bukti Sambungan Masonik
 • Thomas Jefferson
 • John Paul Jones –Mason
 • Francis Scott Key – Mason
 • James Madison – Beberapa bukti keahlian Masonik
 • Thomas Paine
 • Paul Revere –Mason
 • Colonel Benjamin Tupper –Mason
 • George Washington –Mason
 • Daniel Webster –Beberapa bukti dari Sambungan Masonik

– Al Dager, A Masonic History of America –

Seperti yang dapat kamu lihat pada senarai di atas, Benjamin Franklin juga seorang Mason terkenal. Pengaruhnya dalam perkembangan Amerika seperti yang kita tahu itu adalah sangat besar dalam pemerintahan Amerika dan pengaruh dunia.

“Lelaki terikat dengan sumpah rahsia untuk tenaga kerja di punca demokrasi dunia memutuskan bahawa di tanah jajahan-jajahan Amerika, mereka akan menanam akar dari cara hidup baru. Persaudaraan ditubuhkan untuk bertemu diam-diam, dan mereka tenang dan giat dikondisikan Amerika untuk takdir untuk kepimpinan di dunia yang tidak … Benjamin Franklin dilaksanakan pengaruh psikologi yang sangat besar dalam politik Kolonial dilantik sebagai juru bicara para ahli falsafah diketahui; ia tidak membuat undang-undang, namun kata-katanya menjadi undang-undang. “
-Manly P. Hall, Secret Destiny of America -Manly P. Hall, Secret Destiny of America

Dengan fakta-fakta di atas tadi, kita dapat lebih memahami asal-usul masonik dari “Great Seal” adalah berasal dari Amerika Syarikat.

Tangan Misteri dikendalikan dalam pembentukan kerajaan baru, untuk tanda tangan Misteri masih boleh dilihat pada Seal Besar Amerika Syarikat. analisis hati-hati yang dimeterai mendedahkan suatu massa dan simbol Masonik ghaib. “
-Manly P. Hall, Secret Teachings of All Ages -Manly P. Hall, Ajaran Rahasia Semua Umur

Tanda Tangan Masonik

Rekabentuk Lambang perlu melalui tiga jawatankuasa di mana banyak idea diajukan untuk mendapat pengesahan. Berikut adalah contoh-contoh draf lambang yang digunakan bagi mendapat “approval” pihak atasan freemason pada sebelum ini dan pada peringkat akhir hanya menggunakan lambang kini digunapakai, “piramid dan mata”. Ini adalah satu dokumen pada peringkat yang sangat terahsia dan menurut seorang ahli mason degree 33 (Manly P. Hall Mason) mengatakan kebocoran fail-fail sulit mason ke peringkat awam adalah seperti disengajakan bagi memberi signal akan kewujudan “New World Order”. Ini sebenanrnya sebagai satu cara menularkan kepercayaan mason kepada masyarakat umum agar mudah dimanipulasi pada sesuatu peringkat.

Du Simitiere’s diajukan pada jawatankuasa pertama”The Eye of Providence di Segitiga bercahaya Kemuliaan yang membentang di atas Shield dan luar Angka”

Hopkinson piramid pada 1778. “Perrennis” bermaksud “Melalui usia”

Barton usulan – Jawatankuasa Ketiga

Elemen yang dipilih dari tiga jawatankuasa dipilih dan digabungkan untuk mencipta seal rasmi yang secara rasmi digunapakai hingga kini:

Seal rasmi

Piramid di atas masing-masing mengandungi 13 langkah. Sementara mereka dikatakan untuk mewakili Amerika yang pada asalnya mempunyai tiga belas koloni, nombor 13 juga dikenakan signifikansi yang  penting: Ini adalah salah satu angka suci Freemasonry dan tokoh penting di dalam kultus dan ocult.

“Maksud dari nombor 13 yang mistikal, angka yang sering muncul pada Big Seal Amerika Syarikat, tidak terbatas pada jumlah tanah jajahan asli. Lambang suci para inisiat kuno, di sini terdiri dari 13 bintang, juga muncul di atas kepala, mengandungi 13 huruf “helang.” Cengkaman “helang” di cakar kanan sebuah bantalan cabang dengan 13 daun dan 13 buah dan dalam Surat meninggalkan seberkas 13 panah. Wajah itu, piramid eksklusif dan panel yang mengandungi tarikh, terdiri daripada 72 batu disusun dalam 13 baris. “
-Hunt, History of the Seal of the United States -Hunt, Sejarah Seal Amerika Syarikat

The All Seing Eye dan piramid adalah simbol masonik khas dan ia boleh didapati dalam pelbagai kes dan di mana-mana di setiap sudut dunia.

Masonik monumen di Israel dengan All-Seeing Eye di atas piramid

All-Seeing Eye di dalam segi tiga


Dua mata di dalam dua segitiga dalam simbol masonik kuno

Maksud di sebalik Coeptis Annuit

Annuit bererti persetujuan mengangguk, untuk menyokong, tersenyum atas.

Coeptis bererti usaha, usaha, awal.

Annuit coeptis bermaksud “nikmat (lit., memberikan mengangguk untuk) usaha.” The verb Para annuit (verbs) boleh diertikan dapat berupa, hadir tegang atau perfect tense kerana itu terjemahan yang tepat dari moto adalah: “Providence nikmat usaha kita” atau “Takdir telah menganugerahi usaha kita.” (Kata “kami” diberikan.)

(Ini juga telah diterjemahkan sebagai: “Dia nikmat usaha kita” atau “Dia telah makmur usaha kita.”)
Sumber: http://www.greatseal.com/mottoes/coeptis.html

Perwakilan dari Tuhan sebagai satu mata ini jelas di alam ghaib dan mengambil akar di Mesir sebagai simbolisme Mata Horus.

Di zaman Mesir Purba, Mata Horus juga mewakili Matahari, Dewa Agung

Lambang di imej Syarikat dunia yang terkenal

Banyak syarikat menggabungkan simbol atau banyak Lambang dalam logo syarikat mereka. Ini adalah beberapa contoh:

Piramid dengan batu penjuru berasingan / diterangi

Eye dalam segi tiga

Beberapa jenis deathray keluar dari Mata Providence. Mungkin mimpi buruk terburuk teori konspirasi

Mata dalam segitiga + Masonik kompas dan persegi semua dalam satu logo

All- Seing Eye yang besar

All-Seing-Eye dan satu yang kelihatan seperti telinga atau All-Earing-Eye

p/s – Pendedahan demi pendedahan mengenai mason ini telah dilakukan oleh ramai para perungkai teroi konspirasi. Diharapkan supaya seluruh umat muslim di dunia sentiasa awas dan berhati-hati dengan sebarang pergerakan mereka.

Advertisements

2 responses

 1. Pingback: FREEMASON DI MALAYSIA;SATU PENGENALAN « PANDANG-pandang

 2. rezal

  PKR….

  April 23, 2012 at 9:18 am

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s