Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

ENDIK BIL. 5; HARAP SKUAD MALAYSIA BENAM VIETNAM

Malam ini penentuan buat skuad bola sepak kita. Penentuan untuk ke pusingan akhir. Penentuan bagi hala tuju skuad bola sepak kita. Juga boleh dijadikan sebagai kayu pengukur atau tanda aras bagi mengukur prestasi pasukan bola sepak kita. Terjualnya 22,000 keping tiket menggambarkan betapa besarnya harapan bagi rakyat Malaysia yang jelas menyatakan sokongan padu buat pasukan kita. Jadi, jangan hampakan mereka!!!

Jualan tiket hari kedua di Stadium Nasional Bukit Jalil menampakkan kesungguhan ketara di kalangan penyokong berbanding hari pertama apabila ramai antara mereka sanggup datang walaupun dalam waktu bekerja. Berdasarkan pemerhatian, ramai antara peminat menghantar wakil untuk mendapatkan tiket kepada rakan-rakan yang lain.

Skuad Malaysia, ini harapan aku dan juga harapan bagi setiap rakyat Malaysia…..

Berjuanglah bermati-matian hingga ke titisan peluh yang terakhir. Patahkan setiap serangan balas lawan dan jangan biarkan asakan dari team serangan mereka menerobos hingga ke gawang gol. Team pertahanan negara buatlah benteng atau tembok penghalang yang besar umpama Great Wall of China, jangan biarkan walau sebiji bola menyentuh ruang penalti kita. Ledakkanlah gol seberapa banyak yang boleh agar mereka tahu skuad kita bukan hanya jaguh kampungan….

dan…

Jangan dibiarkan “penyakit keturunan” (baca; syok sendiri, lupa diri dan memandang rendah lawan ketika menguasai perlawanan) terus mencengkam setiap jiwa pemain. Tolonglah benam Vietnam!!!

p/s – Hoben jang Hoben!!! Ganyang Vietnam!!!

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s