Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

MALAYSIA MENANG 2-0 MENENTANG HONG KONG

Tahniah pasukan Malaysia aka Harimau Malaya atas kejayaan menumpaskan seteru lama, Hong Kong. Kemenangan itu telah disumbangkan oleh Shafiq Rahim selaku kapten pada awal babak pertama dan jaringan kedua oleh Amirul Hadi Zainal pada saat-saat kritikal iaitu di masa waktu kecederaan (minit yang ke 90). Banyak pertukaran dilakukan oleh Jurulatih dan akui agak terkejut sedikit apabila Khairul Fahmi aka apek dikeluarkan dan digantikan dengan pemain lain. Tapi lebih mengujakan adalah apabila melihat kelibat Kunalan yang berlari ke sana dan ke mari dengan penuh semangat dan kuat stamina!

Apa-apa pun, momentum dan prestasi skuad kebangsaan di waktu menjuarai Piala Suzuki AFF hujung tahun lalu telah berjaya dikekalkan oleh pemain Malaysia pada perlawanan persahabtan kali ini dan kebanyakkan muka-muka baru telah menunjukkan penguasaan padang yang baik dan mencapai tahap yang amat memberangsangkan ketika menentang pemain Hong Kong.

Sekalung tahniah juga buat penyokong skuad Malaysia yang turun padang dengan memberi sokongan moral yang berterusan sambil diiringi dengan paluan gendang.  Secara keseluruhuannya Malaysia menguasai 55% penguasaan permainan berbanding Hong Kong. Teruskan prestasi begini Harimau Malaya!

p/s – Siap sedia untuk menentang Pakistan pula untuk kelyakan pra-olimpik selepas ini! Teruskan momentum begini!

Advertisements

One response

  1. joannapingky

    Hi faerrin, your malaysia menang 2 0 menentang hong kong post is really one particular of the most beneficial substance that :-bd.
    Dont forget to visit back my blog (http://downloadmp3indonesia.net/), glad to meet you… Thanks…,Best!!! 🙂

    Februari 9, 2011 at 3:03 pm

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s