Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

KRISIS JEPUN, KRISIS LIBYA; DUA-DUA BENCANA BESAR!

Sekarang, dunia seperti tidak tentu arah. Sebelah sana ada gempa bumi, tsunami menghancur negara. Bencana alam! Di sudut yang berlainan, sebelah sana pula sebuk dengan mahu meruntuhkan kerajaan sedia ada. Mengheret perang sedara, merosak sosio ekonomi, mengugat kemanan dan kestabilan politik sedia ada. Paling menyanyat hati apabila ada pula negara besar cuba membentk pakatan menghujani Tomahawk ke negara yang sedang bergolak. Katanya mahu melerai segala, mahu menolak segala anasir sedia ada…tapi yang pasti, itu semua adalah alasan semata-mata! Alasan untuk menakluk negara lain dan meninggalkan kerajaan boneka bertunjangkan barat!

Entahlah, dunia semakin teruk.

Ada kemusnahan berpunca dari alam semulajadi. Kemusnahan yang secara tiba-tiba meranapkan segala yang tegak. Merosak segala yang dibina selama ini. Secara tidak langsung menggubah geografi dan kedudukannya di peta dunia! Tapi yang agak mencemaskan, bencana tersebut semakin melarat dan mengheret kepada satu lagi permasalahan global. Kesan radioaktif semakin meruncing apabila paras radiasi didapati meningkat ke tahap membahayakan kesihatan di sekitar sebuah loji nuklear setelah beberapa reaktornya meletup. Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, itulah yang menimpa negara Jepun.

Kombinasi imej satelit, (gambar kiri) merakamkan loji nuklear Daiichi di Fukushima pada 21 November, 2004 dan (gambar kanan) pada 14 Mac. Kelihatan kepulan asap menjulang ke udara setelah reaktor No.3 di loji itu meletup ekoran gempa bumi dan tsunami Jumaat lalu. Dalam tempoh empat hari lalu selepas gempa itu, dua reaktor di kompleks nuklear terletak 240 kilometer ke utara Tokyo itu telah meletup mencetuskan krisis nuklear paling serius di Jepun sejak Perang Dunia Kedua. – REUTERS


– – – – – – – – – – – PPPPPffffffftttttttttttt – – – – – – – – – – –

Bagaimana jika kamu semua baca makilumat yang aku terima ini. Mengenai krisis Libya.Mungkin sedikit sebanyak akan dapat menggubah persepsi kamu yang kini sudah statik.

Amerika dan Zionist telah HIJACKED gerakan revolusi Islam di Timur Tengah:

1. Protes untuk menjatuhkan diktator tajaan barat di Tunisia dan Mesir memang wajar. Di kedua-dua negara ini, pemimpin serta tentera mereka ditaja oleh Kerajaan Amerika.

2. Namun seperti biasa, masyarakat Islam memang terkenal sebagai masyarakat yang beremosi sehingga tidak dapat menilai mana kaca dan mana permata.

3. Cuba pikir, kenapa bukan Kerajaan Saudi Arabia yang dijatuhkan? Kenapa bukan Kerajaan Jordan yang dijatuhkan? Gaddafi bukan merupakan “boneka” Amerika dan seringkali mengkritik keras usaha dan sentiasa menyokong gerakan menentang Amerika.

4. Kini, Libya terbahagi kepada dua. Libya Barat (tak banyak OIL) dan Libya Timur (banyak OIL). Dasar pecah perintah Zionist telah berjaya dengan cemerlangnya. Cuba bandingkan tempoh masa US bertindak dalam kes Mesir dan Libya. Presiden Amerika mengambil masa 3-4 minggu sebelum memutuskan untuk menyuruh Mubarak berundur. Tetapi sebab Libya kaya dengan OIL, Obama mengambil masa 3 sahaja untuk pergi ke PBB dan memaksa Majlis Keselamatan mengenakan sekatan ekonomi ke atas Libya.

5. Sekali lagi puak Zionist berjaya mengkucar kacirkan Umat Islam sebab mereka bijak melihat dan mengambil peluang manakala umat Islam sentiasa dengan sikap bertindak melulu…Mari kita lihat adakah Kerajaan Arab Saudi atau Jordan tajaan Amerika akan dijatuhkan ke tidak…

Gambar di atas dari Reuters, bolehkah dipercayai?

Mahu info lebih, boleh rujuk di web ini.

1.Pelajar Indonesia Bantah Berita Libya DIseleweng
2.Kronologi Krisis Libya Sebenar – Pelajar Indonesia
p/s- Mungkinkah ada hidden hand yang terlibat disebalik kedua-dua bencana ini? Di Jepun dan negara-negara Arab? Apa-apa pun dua-dua bencana besar!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s