Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

USIN, MON DAN JIN PAKAI TONCIT

Teaser poster filem di atas adalah dari filem arahan terkini Mamat Khalid, Hussin, Mon dan Jin Pakai Toncit. Poster yang memiliki sentuhan tersendiri ini merupakan satu lagi karya agung Kuku Besi iaitu orang yang sama mencipta/merakacipta/melukis poster bagi karya agung filem epik tempatan Merong Mahawangsa terbitan KRU Studios.

Ok, apa yang aku dapat rasakan filem ini juga bakal memberi kesan yang mendalam bagi rakyat Malaysia yang amat mengemari sebuah filem yang bergenre komedi ringan. Lihatlah apa yang berlaku kini, hingga sekarang dialog-dialog filem Hantu Kak Limah masih lagi diguna pakai oleh hampir segenap rakyat Malaysia. Dialog umpama “Ce, citer…ce citer” dan “Kita bakorrr…..” amat popular di pejabar-pejabat!

Dengan dibarisi pelakon yang hampir sama dengan filem sebelum ini, iaitu Awie, Usop Wilcha, Rashidi Ishak, Ezlyn, Pak Jabit dan lain-lain ianya pasti akan menjadikan filem ini filem pecah panggung kelak. Dijangkakan filem ini bakal ditayangkan pada tahun 2012 nanti.

p/s – Kite Bakorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…………………………!!!!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s