Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

MARILAH TUNAIKAN SOLAT!!!

Pelbagai alasan orang tak nak solat – seluar kotor lah (dah tau kotor kenapa pakai?) , tak sempat (sibuk pergi open house), tak ada masjid/surau dan yang paling menyedihkan apabila kawan tak solat kita pun tak solat kononnya takut dipanggil alim sedangkan solat adalah kewajipan kita.

Peringatan untuk diri sendiri juga anda – tiada alasan untuk ponteng solat. Malaikat di bahu kiri kita tidak pernah jemu mencatatkannya.

Semoga gambar-gambar di bawah memberi sedikit keinsafan kepada kita supaya tidak lalai menunaikan kewajipan kita sebagai seorang hamba.

Dinegara kita susah nak jumpa org solat di tempat2 terbuka…Nak cari masjid @ surau baru boleh solat…
p/s – Dipetik dari blog Pahlawan30 untuk dikongsikan bersama dengan semua umat Melayu Islam di Malaysia ini terutamanya kepada mereka yang meringan-ringankan solat. Oleh itu, marilah tunaikan solat!!!

2 responses

  1. izyan husni

    bkn mslh kne cri msjid bru solat…kt malaysia ni jln 100 meter ad masjid…100 meter lagi ad surau…kalau kt negara2 lain mmgg la ramai sembhyang di kaki lima sembhyang di mana2 yang bersih sbb dkt tmpt mereka ssh nk cri msjid n surau..

    Disember 27, 2011 at 3:37 am

  2. Pingback: SOLAT UMPAMA MAKANAN RUJI KITA – Cikgu Azli

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s