Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

PIALA SULTAN SELANGOR 2011~ MISI BAWA PULANG PIALA!

Malam ini satu perlawanan antara dua musuh tradisi akan berlangsung di Stadium Shah Alam. Perlawanan ini melibatkan Pilihan Selangor menentang Pilihan Singapura dan juga Veteren Selangor melawan Veteren Singapura. Perlawanan ini bukan perlawanan yang biasa-biasa walaupun hanyalah “perlawanan persahabatan” kerana Selangor membawa misi yang penting bagi negeri itu sendiri dan juga negara.

Skuad Selangor dibawah kendalian K.Devan sebelum beliau melatak jawatan baru-baru ini.

Kenapa?

Pada tahun lalu Singapura telah berjaya membenam hasrat Malaysia untuk merangkul kejuaraan Piala Sultan Selangor ini dan sekaligus merampas kerjuaraan daripada Selangor. Selangor pada ketika itu telah dimalukan dengan kekalahan teruk apabila dibantai oleh skuad Singapura 0-6! Misi Malaysia untuk melayakkan diri ke pusingan ketiga Piala Dunia juga telah dilenyapkan oleh Singapura dan dengan kekalahan berturut-turut iaitu di digelanggan lawan dan di tempat sendiri. Oleh sebab itulah, Selangor perlu menganggap perlawanan pada malam ini bukan untuk “main-main” sahaja malahan lebih dari itu.

Tahun ini, aksi pasti semakin sengit kerana pilihan Selangor mendapat khidmat dua tonggak import iaitu bekas pemain Manchester United, Jesper Blomq- vist dan bekas pemain Liverpool, Jason McAteer. Kehadiran dua tenaga import itu bertujuan untuk merancakkan lagi saingan selain langkah Selangor untuk mengubati kekecewaan Selangor akibat kekalahan pada tahun lalu dan juga kekecewaan skuad kebangsaan kerana dinafikan kelayakkan untuk ke pusingan ke tiga Piala Dunia. Safee Sali Harimau tambatan Malaysia juga tidak terkecuali dipanggil untuk memperkukuhkan skuad kendalian P.Maniam bagi perlawanan pada malam ini. Justru, kemenangan sudah pastinya ditagih oleh warga Selangor dan rakyat Malaysia bagi menumpaskan Singapura serta membawa pulang Piala SultanSelangor kembali ke tempat asalnya.

Selangor boleh!

p/s – Misi memburu kejuaraan 33  bagi Piala Malaysia masih berjalan! Syabas!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s