Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

TEL AVIV BANDAR GAY TERBAIK DUNIA. BILALAH NEGARA NI NAK KENA PELINGKUP?

Dunia akhir zaman. Golongan gay di dunia kini ada tempat tersendiri yang bakal memenuhi selera hawa nafsu songsang mereka yang mereka boleh anggap “syurga” sementara bagi mereka di dunia. Sebuah tempat yang punya iklim sejuk dan dingin tetapi kerap kali bergelojak dengan ganas pada iklim politiknya.

Tel Aviv. Lihatlah pemandangan Tel Aviv di waktu malam. Lihat gambar di bawah  dan bandingkannya dengan bandar-bandar di Tebing Barat, Gaza dan lain-lain di dilam wilayah Palestin.

Tel Aviv

Ibu negara bagi negara haram Israel. Tel Aviv baru-baru ini memenangi anugerah Bandar Gay Terbaik dunia 2011, menumpaskan New York, Toronto dan London. Undian ini dikelolakan oleh American Airlines dan GayCities.com. Tel Aviv telah mendapat 43% undian mendahului New York yang hanya mendapat 14%, Toronto 7% dan tempat ke-empat dan ke-lima masing masing mendapat undian sebanyak 6% adalah Sao Paolo, 5% berkongsi kedudukan adalah London dan Madrid.  Tel Aviv telah lama menjadi syurga golongan gay dan merupakan antara sebilangan kecil kawasan di Asia Barat di mana individu homoseksual berasa bebas berjalan berpegangan tangan dan bercumbuan di khalayak ramai.

GayCities menyifatkan Tel Aviv sebagai, ‘the gay capital of the Middle East is exotic with a Mediterranean c’est la vie attitude’.

Datuk Bandar Tel Aviv, Ron Huldai begitu berbangga dengan pencapaian ini sambil menyatakan di ruangan facebooknya” Kemenangan ini telah menunjukkan Tel Aviv sebagai sebuah bandar/tempat yag menghormati kesaksamaan individu/gender yang membolehkan manusia hidup mengikut cara dan keinginan mereka sendiri”

Beliau juga menambah ” Inilah sebuah bandar di mana semua orang patut berbangga dengan gaya hidup mereka sendiri teutamanya golongan LGBT”

Gambar-gambar di bawah menunjukkan aktiviti yang berlangsung di sekitar bandar Tel Aviv. Sebenarnya, pesta gay ini telahpun bermula sejak dari tahun 1998 dengan mengadakan pesta gay melalui pelbagai tema dan biasanya diakhiri dengan gay parade/perarakan gay. Empat tahun kemudian, sebuah website GayTLVguide.com mengesyorkan Rothschild Boulevard sebagai hab gay yang menempatkan beberapa kelab dan bar gay di situ. Seterusnya, jadilah ia seperti mana kini, sebuah bandar gay yang begitu indah sekali di mata golongan homoseksual ini.

Puiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!

Proud winner: Tel Aviv has topped a survey to find the most popular city destination for gay travellers

Mideast Israel Gay Tel Aviv

Mideast Israel Gay Tel Aviv

p/s –  Kalau ini cara, ada can negara Israel kena pelingkup macam negara kaum Lut A.S dulu dek kerana kaum Lut A.S hidup cara songsang. Senang sikit, tak payah susah-susah pejuang Hamas dok berperang guna roket A-l-Qassam. Hehe!

Sumber; Utusan Malaysia, Daily Mail Online

Advertisements

2 responses

  1. Homo cun ni memang teruja dengan bontot.Jadi seronok betul kalaulah sayangku dapat membawaku ke Israel.

    Januari 29, 2012 at 5:42 pm

  2. setuju ama p/s-nya… hehehe

    Februari 9, 2012 at 10:39 am

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s