Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

25 PROTOKOL PEMIMPIN ZIONIS BAHAGIAN 3

Sambungan pada entri yang lalu, klik sini.

William Carl iaitu pengarang buku Batu-Batu Papan Catur (1958: Edisi Asal Bahasa Inggeris dan 1970: Edisi Bahasa Arab) yang juga pegawai tentera laut Kanada telah berjaya mendedahkan maklumat rahsia dari sumber persidangan Yahudi. Menurutnya, terdapat beberapa motif dan objektif mesti diserapkan dalam komplot mereka. Antaranya seperti berikut:

Misi Utama: Sifat materialistik hendaklah menjadi asas pegangan akidah seseorang, disebarkan melalui aliran pemikiran dan ideologi yang berteraskan konsep anti-ketuhanan. Gerakan mesti dperhebat demi menguasai dunia. Hasilnya muncullah nama-nama saintis agung dari kalangan Yahudi dalam sains moden seperti Sigmund Freud dan Markis di samping tali barut seperti Darwin. Segala teori, konsep, kaedah dan idea mereka berjaya disuntik bagi menafikan kewujudan Allah seperti dalam ideologi komunisme (tiada tuhan) dan kapitalisme (wang adalah segala-galanya; umpama tuhan). Bukti jelas mendedahkan misi Yahudi tertera dalam mata wang dollar Amerika yang berbunyi In God We Trust (Kepada Tuhan Kami Berserah). Persoalannya, kenapa misi ini tidak terpampang pada muka surat pertama kitab suci mereka tetapi terpampang pada dada-dada pertubuhan yang jelas kufur.

Konsep dan Falsafah Taktik: Memporak-perandakan bangsa-bangsa di dunia dengan mewujudkan percakaran sesama mereka agar mereka terus hidup dalam perpecahan untuk selama-lamanya. Perselisihan ini jelas membabitkan isu-isu bersama seperti permasalahan ekonomi, politik ketuanan, sosial, budaya, adat resam dan sebagainya. Bangsa Yahudi berharap supaya jati diri sesebuah kerajaan dan institusi keagamaan yang dipimpin oleh bangsa ynag bertelagah akan hancur berkecai.

– – – – – Pffffttttttttttt – – – – –

Berikut lima lagi senarai protokol Yahudi Zionis.

16. Menyebarkan fahaman kebendaan dan bertuhankan kepuasann yang sementara. Hal ini dilakukan melalui pertubuhan-pertubuhan yang bertopengkan aktiviti kemanusiaan dan kebajikan seperti gerakan Freemason, Rotary Club dan Lion Club yang sebenarnya bertindak memerangi semua agama Samawi secara halus. Pada masa yang sama pertubuhan ini mewujudkan dan membangunkan strategi lain bagi mencapai impian protokol di negara yang diwakili mereka.

17. Membuat tipu muslihat yang tidak putus-putus ke atas rakyat. Mereka menggunakan kata-kata, pidato, dan slogan yang hebat dengan semangat yang berkobar-kobar dan menjanjikan kebebasan dan pembelaan. Emosi dan sentimen rakyat dibakar sehingga mereka menyatakan sokongan dan kepuasan memperoleh kebebasan mutlak dengan bertindak di luar batasan undang-undang kehidupan dan mengetepikan perintah agama. Pada masa itulah penjajahan dan penghapusan mengambil alih kesemuanya hatta nama Allah turut dilenyapkan dari kamus kehidupan.

18. Menyatakan kekuatan untuk menakutkan rakyat. Dilakukan dengan mencipta provokasi terhadap puak yang menentang sistem perundangan dan keselamatan negara supaya bertindak ganas bagi menghuru-harakan kestabilan dan perpaduan negara. Kemudian mereka mengambil tindakan drastik bagi menghalang fenomena ini melalui penahanan, hukuman penjara, penyeksaan dan hukuman bunuh sekiranya perlu. Suasana takut menyelubungi negara yang kacau bilau dan menuntut rakyat yang tidak terlibat di dalam kekacauan itu supaya akur, menahan niat dan turut serta dalam anasir subversif.

19. Menerpakn diplomasi rahsia kepad akonco-konco protokol melalui campur tangan dalam perjanjian dan rundingan, terutama selepas peperangan tamat. Perbincangan dua hala dan kata sepakat fasal undang-undang tertentu dicapai dalam merealisasikan cita-cita konspirasi.

20. Matlamat akhir gerak kerja ini ialah tertegaknya sebuah kerajaan yang menguasai dunia seluruhnya. Oleh itu badan kuasa besar dunia yang memonopoli seluruh kekayaan untuk kaum Yahudi sepatutnya diwujudkan. Kekayaan dunia tidak seharusnya dibolot bangsa lain selain Yahudi. Jika ada pihak yang berusaha untuk memonopoli kekayaan tersebut, maka akibat yang menanti mereka ialah kemusnahan empayar termasuk yang menyokong mereka.

Bersambung…..

Dipetik dari Buku “Musuh Rahsia” Karangan Rosli Husin

p/s – Yahudi jahat ada di mana-mana.

 

 

Advertisements

One response

  1. Pingback: 25 PROTOKOL PEMIMPIN ZIONIS BAHAGIAN AKHIR « PANDANG-pandang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s