Pemerhatian dan pandangan dari bebola mata yang berkaca mata terus dinukilankan dan diekspresikan dalam bentuk penulisan…

PILIHAN BIJAK PASTINYA PARTI CENDAWAN GORENG TIGA RASA.

Banyak bendera dikibar. Banyak poster digantung. Bendera pelbagai saiz dipacak. Pelbagai warna. Ada hijau. Ada biru. Ada biru air laut. Ada merah. Logo pun bermacam-macam. Bulan yang mengambang penuh. Bulan separuh penuh. Roket. Keris. Bintang. Ayam. Kunci. Basikal. Kali ni ada kelainan….billboard diguna sebagi medium baru untuk kempen. Sepanjang-panjang lebuhraya billboard dipasang, tak kurang juga dengan jalanraya bandaran.

Calon-calon pun dah diketahui. Mana yang tak dicalonkan oleh parti, anggap sajalah yang lu orang tu tak kacak. Keh, keh, keh. Kempen dah bermula. Siaran televisyen pelbagai channel, dua, tiga bulan sudah lebih awal berkempen. Bakal wakil rakyat mula turun padang. Mula tunjuk buat kerja, mula pujuk dipangkah.

Rakyat mula didekati. Kini, rakyatlah segala-galanya bagi mereka, tanpa rakyat…siapalah mereka. Rakyat diterangkan tentang manifesto dan janji-janji. Rakyat perlu buat pilihan. Pilihlah mana yang baik. Sebelum memilih, doalah banyak-banyak agar kesilapan tidak berlaku semasa buat pemilihan.

P/s- dua minggu dari sekarang, pangkahlah parti cendawan goreng tiga rasa!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s